sekery a kliny

( počet produktov: 22 )

Sekery a kliny sú nástroje používané na sekanie, štiepanie a oddeľovanie rôznych materiálov, najmä dreva. Bežne sa používajú v lesníctve, stavebníctve, remeslách a iných oblastiach.

 

Sekery sú nástroje s dlhou, zvyčajne kovovou čepeľou, ktorá je pripevnená k rukoväti. Používajú sa na rezanie dreva vytváraním záberov a zárezov čepele do materiálu. Zvyčajne majú širokú hlavu, ktorá umožňuje silnejší rez. Existuje mnoho typov sekier, napríklad ručné sekery, sekery na sekanie dreva, sekery na sekanie, sekery na štiepanie atď.

 

Kliny sú nástroje vyrobené z kovu, pevného plastu alebo dreva, ktoré sa používajú na oddeľovanie alebo podopieranie materiálov, najmä dreva. Vrážajú sa do prasklín alebo rozštiepeného dreva, aby sa rozdelilo na menšie časti. Používajú sa aj na podopretie ťažkých predmetov, čím sa zabráni ich pohybu.

 

Sekery a kliny si vyžadujú zručnosť pri manipulácii a starostlivosti. Pred použitím je dôležité oboznámiť sa so správnymi technikami bezpečného používania a používať vhodné osobné ochranné prostriedky, ako sú rukavice a ochranné okuliare. Pravidelná údržba a ostrenie sekier a kontrola stavu klinov je tiež dôležitá na zabezpečenie účinnej a bezpečnej prevádzky týchto nástrojov.

IdoSell Trusted Reviews
4.76 / 5.00 180 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-11
Spokojnosť, bola mi poskytnutá pomoc formou e-mailu, rýchle jednanie aj doručenie objednaného tovaru.
2024-09-05
Objednávka nebola vybavená podľa zadania, nakoľko prišiel 1 ks hnedá kľučka a 1 ks čierna, a žiadali sme 2 ks hnedá.
NajNákup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete
pixel