píly

( počet produktov: 6 )

Záhradné píly sú nepostrádateľným nástrojom pri starostlivosti o stromy a kríky. Umožňuje efektívne zastrihávanie konárov a výhonkov a dosiahne aj na ťažko prístupné miesta. Pri výbere záhradnej píly je dôležité zvážiť, aký typ materiálu sa s ňou bude rezať. Dôležitými faktormi sú aj uhol zubov a tvar zubov a čepele. Ak si chcete kúpiť univerzálnu pílu, odporúčame zvoliť pílu s 90° rozstupom zubov.

 

Na prerezávanie konárov sa odporúčajú píly s hákovým ostrím - pomáha to vyčistiť strom od orezaných konárov. Čepeľ by mala byť vyrobená z nehrdzavejúcej alebo uhlíkovej ocele - to zaručí skvelý výkon pri mnohých prácach a presné rezanie. Záhradná píla nesmie byť príliš ťažký a musí mať pohodlnú rukoväť - to ovplyvňuje pohodlie pri práci. Dobrou možnosťou je teleskopická píla, s nastaviteľnou rukoväťou, ktorá umožňuje prispôsobiť nástroj používateľovi a veľkosti rezaného materiálu. Veľmi pohodlnou možnosťou sú aj skladacie píly, ktorých mechanizmus umožňuje ľahké skladovanie a bezpečné prenášanie - odporúčajú sa však len na malé a tenké konáre.

 

Pri orezávaní konárov nezabudnite používať zariadenia s dobre naostrenými čepeľami. Tupé nástroje môžu rastliny poškodiť a zabrzdiť ich rast, čo je opakom účelu prerezávania. Rovnako dôležitá je technika prerezávania a čas, kedy sa práca vykonáva. Stromy by sa mali strihať od novembra do marca, keď ešte nepustili šťavu. Na druhej strane, kríky je najlepšie ošetrovať skoro na jar. Nezabudnite tiež, že záhradné pílky sa najlepšie hodia na rezanie hrubých konárov a suchého dreva; na strihanie malých vetvičiek je lepšie zvoliť záhradné nožnice.

 

Typy píl pre záhradu:

 

Luková píla - univerzálna píla, ideálna do záhrady, na pozemok alebo do dielne. Vhodné na rezanie suchého aj mokrého dreva, vynikajúce na prerezávanie konárov a konárov - najmä tam, kde je obmedzený priestor.

 

Píla háčik - určené na rezanie konárov na ťažko prístupných miestach. Charakteristickým prvkom je hák v tvare hrotu, ktorý zabraňuje skĺznutiu píly počas práce a pomáha pri odstraňovaní už odrezaných konárov.

 

Píla rovno - má dlhú oceľovú a kalenú čepeľ, ktorá je veľmi pevná a odolná voči poškodeniu. Ideálne na orezávanie konárov stromov, opravy alebo iné záhradnícke práce. Dlhá rukoväť umožňuje prácu bez použitia rebríka.

 

Skladacia píla - kompaktná píla na pohodlnú a bezpečnú manipuláciu a skladovanie. Možno s ním rezať živé aj suché konáre.

IdoSell Trusted Reviews
4.76 / 5.00 180 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-25
Ok
2024-09-11
Spokojnosť, bola mi poskytnutá pomoc formou e-mailu, rýchle jednanie aj doručenie objednaného tovaru.
NajNákup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete
pixel