pílové kotúče a píly na drevo

( počet produktov: 42 )

DISKY NA DREVO

 

Kotúče na drevo sú nevyhnutným príslušenstvom pri práci s drevom a materiálmi podobnými drevu. Kotúče s väčším priemerom sú ideálne na spracovanie materiálov, ktoré si vyžadujú veľkú hĺbku rezu. Na druhej strane, menšie kotúče sa hodia, keď je potrebná presnejšia povrchová úprava. Pre domácich majstrov bude kotúč na drevo na uhlovej brúske ideálnym nástrojom na výrobu záhradného nábytku alebo políc vlastnými rukami. Môže sa použiť aj na obrábanie drevotrieskových dosiek, ktoré sa môžu použiť na priečky alebo izoláciu podláh a stien.

 

Pri výbere kotúča na rezanie dreva venujte pozornosť počtu zubov. Počet kotúčov určuje, ako bude model kotúča fungovať pri obrábaní materiálov s rôznou úrovňou tvrdosti - či pôjde o hrubý alebo jemný rez. Na spracovanie mäkkého dreva, ako je jelša, smrek alebo smrekovec, stačí kotúč s približne dvadsiatimi zubami. Na druhej strane pri tvrdých druhoch, ako je dub, orech, breza alebo eben, vyberte štít s minimálne tridsať zubov.

V

eľmi dôležité sú tieto skutočnosti uhol sklonu zubov - čím väčšia čepeľ, tým lepšie si poradí s tvrdým drevom, zatiaľ čo čepele s menším uhlom umožňujú veľmi presnú prácu. Kotúč na drevo pre uhlovú brúsku možno použiť aj na brúsenie materiálu. Model s lamelovým kotúčom, ktorý používa brúsnu tkaninu z oxidu hlinitého, je vhodný na tento účel. Ideálny nástroj na reštaurovanie nábytku. Model s lamelami je zasa skvelý na odstraňovanie farby zo starých dverí alebo okenných rámov.

IdoSell Trusted Reviews
4.76 / 5.00 180 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-23
Ďakujem veľmi pekne,s tovarom som spokojná a rýchle dodanie.
2024-09-03
Spokojná s nákupom,rýchle dodanie,výborná kvalita!
NajNákup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete
pixel