pilníky

( počet produktov: 41 )

Pilníky sú brúsne nástroje, ktoré sa používajú na opracovanie a konečnú úpravu rôznych materiálov, ako sú drevo, kov, plasty a iné.

 

Pozostávajú z kovovej platne, známej ako plech, ktorá má na svojom povrchu zuby alebo zárezy, známe ako zuby. Zuby pilníka sa líšia veľkosťou, tvarom a umiestnením, čo ovplyvňuje typ obrábania, ktoré sa s nimi môže vykonávať. Používajú sa na odstraňovanie materiálu, úpravu tvarov, vyhladzovanie povrchov a vytváranie presných detailov. Sú nepostrádateľné pri rezbárstve, práci s kovom, opravách nábytku, ako aj pri umeleckých remeslách a kutilstve.

 

V závislosti od vašich potrieb sú k dispozícii rôzne typy pilníkov. K dispozícii sú pilníky rôznych hrúbok a tvarov, ako napríklad kónické pilníky, ploché pilníky, trojuholníkové pilníky, polkruhové pilníky alebo špecializované pilníky na rezbárstvo. Výber správneho pilníka závisí od typu materiálu, ktorý sa má opracovať, ako aj od požadovaného efektu a presnosti.

 

Pri používaní pilníka je dôležité dodržiavať správny tlak a smer pohybu, aby sa dosiahli optimálne výsledky a nepoškodil pilník alebo opracovávaný materiál. Pravidelné čistenie a údržba pilníkov pomáha zachovať ich ostrosť a výkonnosť.

IdoSell Trusted Reviews
4.76 / 5.00 180 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-23
Ďakujem veľmi pekne,s tovarom som spokojná a rýchle dodanie.
2024-09-11
Spokojnosť, bola mi poskytnutá pomoc formou e-mailu, rýchle jednanie aj doručenie objednaného tovaru.
NajNákup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete
pixel