umývanie áut a chemické čistiace prostriedky

( počet produktov: 21 )

ČISTIACA KEFKA ALEBO ŠPONGIA?

 

Vlastné umývanie áut je pre mnohých ľudí ideálnym spôsobom, ako si v sobotu oddýchnuť a užiť si pobyt na čerstvom vzduchu, najmä keď je dobré počasie. Teoreticky nie je umývanie auta zložité - potrebujete len vodu, tlakový čistič, dobrý šampón (vyhnite sa tekutine na umývanie riadu) a nakoniec vosk a suché utieranie. Aby ste však mohli dôkladne vyčistiť svoje auto spolu s rôznymi zákutiami, musíte zvážiť, čo si vybrať, aby ste nepoškriabte lak - štetec alebo špongia.

 

BRUSH: Niektorí hovoria, že auto môžete poškriabať iba kefou, nie ho umývať. Ak si nevyberieme správny štetec, stane sa to. Kefa s tvrdými štetinami vyrobená z nesprávnych materiálov len poškodí naše vozidlo. Preto si pri rozhodovaní o kúpe umývacej kefy musíme v prvom rade vybrať takú, ktorá má mäkké a husté štetiny - najlepšie z plastu.

 

Kefa musí byť tiež čistá, medzi štetiny sa nesmie dostať piesok ani iné častice - a to sa môže stať napríklad vtedy, ak kefa spadne na zem. Je potrebné ho pravidelne umývať a keď sa opotrebuje, stvrdne a zdeformuje, je potrebné ho vymeniť za nový. Často nevenujeme pozornosť rukoväti kefy - mala by byť zakončená mäkkým materiálom (najlepšie gumou), aby sme pri nepozornosti počas čistenia nepoškriabali lak auta.

 

SPONGE: Hubka je najčastejším nástrojom na umývanie auta. Dôverujeme mu viac ako kefke, ale nezabúdajme, že keď ho zanedbáme, môže poškodiť karosériu nášho vozidla.

 

Huba musí byť predovšetkým čistá a po každom použití alebo páde na zem sa musí dôkladne umyť. Porézny povrch huby je plný malých otvorov, do ktorých môže veľmi ľahko preniknúť prach a piesok. Nezabudnite preto pri umývaní vozidla často oplachovať aj hubku - najlepšie v samostatnom vedre na to určenom.

 

Bežnou a oceňovanou alternatívou kefiek a húb sú výrobky vyrobené z mikrovlákna. Môžu mať podobu huby alebo rukavice.

 

CAR HOOVER

 

Vysávač je nevyhnutnou súčasťou vybavenia doma aj v aute. Ak neradi používate vysávače na autá, ktoré sú k dispozícii v autoumyvárňach, mali by ste zvážiť ich kúpu. Niektoré vysávače navyše ponúkajú funkciu prania čalúnenia, ktorú možno vykonávať pomocou pary alebo pracej kefy. Pri výbere vysávača do auta sa oplatí vybrať si bezdrôtové modely s batériovým napájaním, ktoré sú oveľa pohodlnejšie na používanie.

 

Je tiež dobré, aby vysávač, ktorý si vyberiete, mal dostatočný výkon na vytiahnutie nečistôt zatlačených do rôznych zákutí. To si vyžaduje tzv. "štrbiny", t. j. vhodné špičky alebo jemné kefky. Toto príslušenstvo je možné zakúpiť samostatne, stačí si len vybrať správnu sadu trysiek a nástavcov pre váš model vysávača.

 

AUTOKOZMETIKA

 

Pri výbere kozmetiky na čistenie karosérie, čalúnenia, obrazoviek alebo iných povrchov vo vozidle je dôležité pozrieť sa na jej zloženie, aby nepoškodila ošetrované prvky. Lesklé utierky na prístrojovú dosku by mali neutralizovať účinok elektrostatického poľa a zároveň zabrániť opätovnému hromadeniu prachu. Použitá čistiaca kvapalina nesmie byť mastná alebo na báze alkoholu, pretože by mohla poškodiť povrchy.

IdoSell Trusted Reviews
4.76 / 5.00 180 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-23
Ďakujem veľmi pekne,s tovarom som spokojná a rýchle dodanie.
2024-09-05
Objednávka nebola vybavená podľa zadania, nakoľko prišiel 1 ks hnedá kľučka a 1 ks čierna, a žiadali sme 2 ks hnedá.
NajNákup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete
pixel