závitové tyče, matice, skrutky a väzby

( počet produktov: 17 )

VLÁKNITÉ TYČE

Závitové tyče sa používajú pri stavebných a renovačných prácach. Možno ich použiť na pevné spojenie strešných väzníkov, stropných podhľadov, ako aj elektrických alebo ventilačných inštalácií. Závitové tyče z pozinkovanej ocele sú vysoko odolné voči vlhkosti a dlho si zachovávajú svoj pôvodný stav. Majú rôznu dĺžku a priemer, takže si môžete ľahko vybrať správnu veľkosť pre svoju stavbu.

 

MATICE

Použitie matice pre závitové tyče je veľmi jednoduché - jednoducho vložte tyče z oboch strán a pevne utiahnite prvok na každej strane. Tým sa vytvorí tesné spojenie a predĺženie na požadovanú dĺžku. Matice sú vyrobené z pozinkovanej ocele, ktorá sa vyznačuje vysokou odolnosťou a povrch je dodatočne chránený proti korózii.

Ďalšie typy matíc, ktoré sa používajú na vytvorenie pevných skrutkových spojov medzi dvoma alebo viacerými komponentmi, sú:

  • Motýľové matice - sú veľmi univerzálne a možno ich použiť pri montáži stavaných konštrukcií, ako aj pri vytváraní alebo renovácii rôznych typov strojov. Sú vybavené praktickými krídlami, ktoré umožňujú rýchlu montáž bez potreby špecializovaného náradia.
  • Hlaveňové matice - veľmi dobre zaisťujú skrutku, takže sú ideálne napríklad na opravu bicykla alebo detského kočíka. Montáž je jednoduchá, takže proces opravy je rýchly a efektívny.
  • Šesťhranné matice - používajú ich profesionálni stavbári aj mechanici a svoje miesto si nájdu aj v domácich dielňach. Ich montáž je veľmi jednoduchá a práca s nimi je rýchlejšia a efektívnejšia.
  • Samojistné šesťhranné matice - sú navrhnuté tak, aby sa vibračná sila rozložila na celú plochu závitu, takže sa matica neuvoľní a nespadne zo drieku skrutky.
  • Hlavové matice - používajú sa ako súčasti motorových vozidiel, napr. na upevnenie ráfikov na kolesá; chránia pred škodlivými poveternostnými vplyvmi a dodávajú namontovaným súčastiam estetický vzhľad.

 

Metrické skrutky môžete namontovať pomocou skrutkovača alebo skrutkovača, v závislosti od vašich preferencií. Metrické skrutky sa skrutkujú pomocou imbusového kľúča - šesťhranné vybratie v hlave skrutky zabraňuje skĺznutiu kľúča počas skrutkovania. Metrické závity metrických skrutiek a skrutiek so šesťhrannou hlavou znamenajú, že ich rozteč a priemer majú správnu hodnotu, čo umožňuje dokonalé nasadenie matice a zvyšuje trvanlivosť vytvoreného spoja.

Skrutky s okom sa používajú pri prácach, ktoré zahŕňajú napínanie lán a zdvíhanie ťažkých predmetov. Ľahko sa skrutkujú do dreva a kovu. Očkom možno pretiahnuť oceľové, syntetické alebo prírodné laná. Skrutky s okom sú veľmi užitočné v dopravných oddeleniach, kde sa používa metóda zdvíhania. Využitie nájdu aj na stavbách a v prístavoch, ako aj v záhradníctve - na výrobu trvalých podpier pre popínavé rastliny.

Na druhej strane sú bezpečnostné kolíky určené na fixáciu polohy konštrukčných prvkov. Používajú sa v strojárskom priemysle, pri výrobe rôznych nástrojov a v stavebníctve. Tento typ skrutky je užitočný, ak má spoj zostať hladký - kolíky nemajú hlavu a môžu byť zaskrutkované v jednej rovine s povrchom. Majú závit po celej dĺžke, takže ich možno ľahko utiahnuť aj ručným imbusovým skrutkovačom.

 

NAPÄTIE

Napínacie pletivo je zariadenie na dokončenie plotov, preto nájde uplatnenie na súkromných pozemkoch aj na verejných miestach. Pri správnom natiahnutí bude sieťovina odolná a stabilná, čím sa zabezpečí dostatočné zabezpečenie priestoru. Struny sú vyrobené z ocele a pozinkované, vďaka čomu sú odolné voči mechanickému poškodeniu a škodlivým účinkom vlhkosti.

IdoSell Trusted Reviews
4.76 / 5.00 180 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-18
+ Super ventil
2024-09-03
Spokojná s nákupom,rýchle dodanie,výborná kvalita!
NajNákup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete
pixel