krompáče

( počet produktov: 4 )

Krumpáč je základný nástroj, ktorý sa široko používa v rôznych odvetviach, ako je stavebníctvo, kamenárstvo a baníctvo. Používa sa najmä na brúsenie tvrdých povrchov, ako je murivo alebo betónové výlivy, čo umožňuje odstránenie alebo zmenu tvaru existujúcich konštrukcií. Je tiež užitočná na rozbíjanie častí hornín na menšie kamene, čo uľahčuje kamenárske a ťažobné práce. Okrem toho možno krompáč použiť na ručnú ťažbu štrku, ktorá je dôležitá pri výrobe kameniva.

 

Skladá sa z dvoch hlavných častí: pracovnej časti, ktorá má tvar podlhovastého klina, a dreveného krompáča. Jedna strana pracovnej časti je zakončená hrotom na prenikanie a rozbíjanie tvrdých povrchov, zatiaľ čo druhá strana má sploštenú čepeľ, ktorú možno použiť na rozbíjanie alebo odstraňovanie materiálu. Hlava krompáča je zvyčajne vyrobená z ocele, vďaka čomu je nástroj trvanlivý a odolný voči poškodeniu.

 

Vďaka svojej všestrannosti a jednoduchej konštrukcii je krompáč nepostrádateľným nástrojom v mnohých situáciách. Jeho účinnosť však závisí od jeho správneho používania a zručnosti obsluhy. V správnych rukách môže byť mimoriadne užitočným nástrojom pri najrôznejších prácach, ktoré zahŕňajú manipuláciu s tvrdými materiálmi a ich opracovanie.

IdoSell Trusted Reviews
4.76 / 5.00 180 reviews
IdoSell Trusted Reviews
2024-09-11
Spokojnosť, bola mi poskytnutá pomoc formou e-mailu, rýchle jednanie aj doručenie objednaného tovaru.
2024-09-10
Spokojnosť
NajNákup.sk - Objavte najlepšie ceny na slovenskom internete
pixel